Inhaakkalender 2024 voor de bouw- en infrasector

Inhaakkalender 2024 voor de bouw- en infrasector

In 2023 deelde ik negen terugkerende contentrubrieken met je. Deze rubrieken kun je gebruiken voor je contentkalender. Eén van de ideeën uit die lijst is de inhaker: met content aansluiten op de actualiteit, met als doelen een groter bereik en het stimuleren van interactie met de doelgroep(en). Denk bijvoorbeeld aan de dag van de duurzaamheid, de week de mobiliteit of de dag van de veiligheid. Nu 2024 nét is gestart, is het een mooi moment om de planbare inhakers voor 2024 op een rij te zetten: de inhaakkalender 2024 voor de bouw- en infrasector.

Wat is een inhaker en waarom zou je ergens op ‘inhaken’?

Een inhaker is een (online of offline) boodschap die ingaat of aansluit op een actuele gebeurtenis. Denk bijvoorbeeld aan het nieuws, de politiek of een bijzondere themadag of -week in het jaar. Inhakers hebben als doel om de zichtbaarheid en naamsbekendheid van de organisatie of het project te vergroten. Daarnaast worden inhakers ingezet om bij te dragen aan het positieve imago en om interactie met de doelgroep(en) uit te lokken.

Geplande momenten, ook zonder specifieke datum

Je kunt inhaken op specifieke, geplande momenten, zoals de dag van de circulaire economie, de dag van de constructeur of de bouwvak. Deze momenten kun je al vroeg opnemen op je contentkalender en uitstekend voorbereiden.

Er zijn ook momenten waarvan je weet dat ze komen, maar waarvan je het exacte moment of de inhoud nog niet (altijd) weet. Ook dan kun je al vroeg nadenken over de boodschap. Denk bijvoorbeeld aan het hoogste punt (of eerste beton, laatste asfalt, ingebruikname van een deeltracé), het weer (vorst of juist een hittegolf en de invloed ervan op je bouwproject), Prinsjesdag (en de plannen voor de bouw- of infrasector) of festivals en evenementen (die jouw project raken, waar je aan bijdraagt of deelneemt of waar je rekening mee houdt qua overlast).

7 tips voor een goede inhaker

Wanneer je verschillende inhaakkalenders bekijkt, kom je tot de conclusie dat er iedere dag wel iets is om op in te haken. Toch hoef je als organisatie of project echt niet óveral op in te haken. Zorgvuldig kiezen waar je wel en juist niet op inhaakt, is dus meteen de eerste tip. En verder:

 1. Zorg voor een relevante link met je bedrijf of project;
 2. Sluit aan bij de ontvanger van je boodschap. Bereik je de gewenste doelgroep en zit die te wachten op jouw inhaker?;
 3. Inhaken is geen doel op zich, inhakers zijn een aanvulling op je contentkalender. Houd altijd je (communicatie- of marketing)doelen voor ogen. Zorg dus dat je met al je content bijdraagt aan dat hogere doel;
 4. Veel inhakers zie je lang van te voren aankomen, dus je hebt alle tijd om ze goed voor te bereiden;
 5. Steek je inhaker altijd positief in;
 6. Maak van je inhaker geen inkopper: wees creatief en origineel.

Download de gratis inhaakkalender 2024 voor de bouw- en infrasector

Om je een beetje op weg te helpen, hebben we de inhakers die voor de bouw- en infrasector relevant (kunnen) zijn voor je op een rij gezet in onderstaande kalender. Komend kwartaal staan onder andere de volgende momenten op de planning:

 • 30 januari: Dag van het werkplezier
 • 2 februari: Warmetruiendag
 • 1 maart: Complimentendag
 • 8 maart: Internationale vrouwendag
 • 11-15 maart: Week van het geld
 • 11-16 maart: Week van de circulaire economie
 • 13 maart: Dag van de ingenieur
 • 18-22 maart: Week van de techniek
 • 20 maart: Nationale boomfeestdag
 • 22 maart: Wereld waterdag
 • 27 maart: Bewust Veiligdag

Met welke inhaker ga jij dit jaar zéker aan de slag? Laat het weten via het reactieformulier hieronder. Of neem contact met ons op als we je kunnen helpen met de communicatiestrategie voor jouw project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Interessant artikel? Delen mag!

downloads

Met wie krijg je te maken tijdens je project?

9 contentrubrieken die je kunt gebruiken voor je projectsite

Gratis inhaakkalender 2024 voor de bouw- en infrasector

onze diensten

Meer informatie?

Neem contact op met ons voor meer informatie