Gumtree Creative Communicatie: binnenkomen voor een flyer, weggaan met een bouwkeet

Jan Willem Huurneman is eigenaar van Gumtree Creatieve Communicatie: creatief-strategisch partner op het gebied van marketing en communicatie. “We denken mee in communicatievraagstukken waar creativiteit voor nodig is of waar design een rol speelt. Vervolgens ontwikkelen we creatieve concepten voor onze opdrachtgevers.”

“Mijn kwaliteit is te achterhalen wat iemand nu écht zoekt. Ik zoek altijd de vraag achter de vraag. Het gebeurt me wel eens dat opdrachtgevers vragen om een flyer. Al pratende komen we er dan achter dat een complete bouwkeet bij wijze van spreken veel impactvoller of verrassender – en daarmee effectiever – is,” vervolgt hij.

Gumtree is een netwerkbureau dat werkt met een vaste schil aan vakspecialisten. Het bureau werkt samen met vaste copywriters, dtp’ers, fotografen en (ruimtelijk) vormgevers. Dat maakt het mogelijk om per opdracht een team op maat samen te stellen. Tegelijkertijd heeft de opdrachtgever een vast aanspreekpunt. Op die manier ben ik volop met de inhoud bezig en onderhoud ik persoonlijk contact met mijn opdrachtgevers. Samenwerken, deelgenoot zijn van het proces en gelijkwaardigheid, het zijn termen die mijn manier van werken kernmerken.”

Opdrachtgevers komen overal vandaan, Gumtree werkt voor (semi)overheden en voor commerciële partijen. “Als je voor overheden werkt vraagt dat een ander soort bewustzijn, je werkt tenslotte met publiek geld. Dan moet je ook zorgen dat het publiek ervan ‘profiteert’.” Huurneman is er trots op dat Gumtree nog steeds mag werken voor een aantal klanten van het eerste uur. Voor hem het bewijs dat ze als bureau iets goed doen. “Die klanten leggen een goede basis onder het bureau. Het zorgt voor consistentie en creëert de vrijheid om te pitchen op nieuwe opdrachtgevers.”

“Wat er kan verbeteren in het communicatievak? Ik zou pleiten voor een hernieuwd besef dat alleen creatieve en relevante boodschappen en campagnes écht beklijven. Geef als opdrachtgever een creatief bureau de ruimte om met verrassende of vernieuwende ideeën te komen. Dan kom je tot mooiere concepten.”

Bekijk hier de publicatie

c_gumtree_2019

Interessant artikel? Delen mag!

downloads

Met wie krijg je te maken tijdens je project?

9 contentrubrieken die je kunt gebruiken voor je projectsite

Gratis inhaakkalender 2024 voor de bouw- en infrasector

onze diensten

Meer informatie?

Neem contact op met ons voor meer informatie