Interview: Scouting Nederland een voorbeeld voor andere (jeugd)verenigingen

Interview: Scouting Nederland een voorbeeld voor andere (jeugd)verenigingen

Jarenlang was ik met heel veel plezier en enthousiasme lid van Scouting Nederland. Eerst als jeugdlid, later als leiding en bestuurslid. Veel competenties die van toepassing zijn in mijn dagelijkse werk ontwikkelde ik al bij scouting: organiseren, samenwerken, plannen, omgaan met allerlei soorten mensen, creativiteit, besluitvaardigheid, klantgerichtheid, overtuigen, omgaan met onverwachte situaties etc.

In de nieuwe C komt mijn passie voor scouting samen met een andere passie: schrijven. Ik mocht namelijk Iris Brummelhuis, communicatiemanager, interviewen. Iris licht in het artikel toe hoe Scouting Nederland midden in de maatschappij staat en dat ieder thema daarmee relevant is. “We haken met een positieve insteek in op de thema’s die passen binnen in onze organisatie- en communicatiestrategie, in plaats van versnipperd allerlei onderwerpen te kiezen en overal ‘ja’ op te zeggen.”

Focus houden en keuzes maken is ook in het communicatievak belangrijk. Daarmee is de aanpak van Iris en haar team niet alleen een voorbeeld voor andere (jeugd)verenigingen, maar ook voor communicatieadviseurs.

2024_c_magazine_scouting_nederland

Interessant artikel? Delen mag!

downloads

Met wie krijg je te maken tijdens je project?

9 contentrubrieken die je kunt gebruiken voor je projectsite

Gratis inhaakkalender 2024 voor de bouw- en infrasector

onze diensten

Meer informatie?

Neem contact op met ons voor meer informatie