Trotse bouwvrouw!

Trotse bouwvrouw!

Al tijdens mijn studie Communicatie kwam ik – tijdens een stage – in de bouw- en infrasector terecht. Het is mijn eerste kennismaking met de bouw: vanaf mijn afstuderen (2008) werk ik in deze sector, en ik ben niet van plan te switchen. Ik deed geen technische opleiding, wist vijftien jaar geleden niets van bouwen en bouwplanningen en werkplannen waren voor mij een soort geheimschrift. Ik begreep niets van al die vaktermen – of erger nog: de vele afkortingen – en had geen idee hoe een bouwproject georganiseerd werd.

Allemaal verleden tijd. Nu moet ik vakmatig opletten dat ik richting bewoners niet verval in vakjargon. Ieder project waar ik de omgevingscommunicatie voor deed of doe voelt als ‘mijn project‘. Als ik toevallig langsrijd, denk ik altijd vol trots terug aan de bouwperiode, ‘toen’.

Daar hoor ik bij!

Ik heb mijn hart verloren aan de bouw. Wekelijks ontmoet ik vooral heel (veel) leuke mensen – mannen én vrouwen – die samen werken aan een mooier, bereikbaar, bewoonbaar en toegankelijk Nederland. Ik geniet ervan om met mijn werklaarzen en in oranje jas over de bouwplaats te lopen en precies te weten wat daar gebeurt. Het voelt stoer: de indrukwekkende machines, gigantische werktreinen, hoge torenkranen en kilometers aan warmteleidingen en spoorstaven. Daar hoor ik bij! Opdrachtgevers, projectcollega’s, ze waarderen me om wie ik ben, wat ik doe. Het maakt ze niet uit of ik een vrouw of man ben.

Mannen én vrouwen belangrijk

In de afgelopen jaren groeide het aantal bouwvrouwen, en dat is goed! Want in mijn ogen functioneren (project)teams het beste als zowel mannen als vrouwen vertegenwoordigd zijn. Ze versterken elkaar, ieder vanuit zijn of haar eigen kwaliteiten en kracht. Zo komen we samen tot mooie resultaten.

Niet technisch

Je hoeft niet technisch te zijn om in de bouw te werken, ik ervaar het vaak als meerwaarde dat ik juist géén technische achtergrond heb. En je hoeft geen man te zijn om technisch te zijn natuurlijk. Conclusie: wie je bent, wat je ook doet, er is altijd wel een rol voor je in deze mooie bouwsector! Werkt het enthousiasme van alle bouwvrouwen die deze week hun verhaal delen aanstekelijk en wil je meer horen over werken in de bouw, technisch of niet-technisch? Ik deel mijn avonturen en ervaringen graag met je!

Interessant artikel? Delen mag!

downloads

Met wie krijg je te maken tijdens je project?

9 contentrubrieken die je kunt gebruiken voor je projectsite

Gratis inhaakkalender 2024 voor de bouw- en infrasector

onze diensten

Meer informatie?

Neem contact op met ons voor meer informatie