De 9 voordelen van het gebruik van Dialog en De BouwApp samen voor je omgevingscommunicatie

De 9 voordelen van het gebruik van Dialog en De BouwApp samen voor je omgevingscommunicatie

Binnen een project efficiënt werken is waar iedere projectmanager of -leider verantwoordelijk voor is. Een zo goed mogelijk resultaat binnen de tijd, scope en geld is het doel binnen elke projectfase. Dit wringt nog wel eens, want tijd is geld en nieuwe mooie ideeën op het eerste gezicht ook. Dus wat levert het inzetten van nieuwe tools, die het omgevingsteam wil gebruiken, nou op? Of kost het alleen geld? Een rekensom vanuit de praktijk met de inzet van Dialog als softwareplatform voor omgevingsmanagers en De BouwApp als laagdrempelig digitaal communicatiekanaal. Oh, en nog 8 andere voordelen:

1 – Geld besparen

Je verdient de licentiekosten al terug door alleen al meldingen geautomatiseerd te verwerken via De BouwApp in Dialog. Samen met Rutger den Hartog van Dialog rekende ik het volgende uit, om duidelijk te maken waarom ik deze tools wil inzetten.

De rekensom:

  • Dialog en De BouwApp samen kosten ongeveer € 800 per maand aan licentiekosten.
  • Handmatig meldingen ontvangen, verwerken en opvolgen met deze hulpmiddelen bespaar ik ongeveer een halve dag per week. Dus gemiddeld 17 uur per maand.
  • Een collega in dienst kost al snel minimaal € 50 per uur.

De besparing van een halve dag levert daarmee al snel 17 x € 50 = € 850 op.

Conclusie: De gecombineerde inzet van Dialog en De BouwApp bespaart geld! Wat dit oplevert is berekend op één collega die puur en alleen meldingen afhandelt, maar je krijgt zelfs meer:

2 – Alle meldingen op één plek

Mails worden in Dialog geautomatiseerd geladen vanuit je project mailbox en/of vanuit je persoonlijke mailbox. Zelfs vanuit andere gewenste tools wanneer je dat zelf aanmaakt. Komen meldingen vanuit alle kanten? Dat is voor Dialog geen probleem: je vindt alle meldingen overzichtelijk bij elkaar.

3 – Vanuit één tool werken

Met Dialog kun je werken vanuit één tool en daarmee de belangrijkste features van De BouwApp aansturen:

  • Vooruitplannen en nieuwsberichten één keer inplannen, gekoppeld aan jouw geplande activiteiten buiten of tijdens de uitvoering. Daarin wordt over meerdere (deel)projecten het overzicht bewaard. Zelfs naar raakvlakproject, als dat nodig is.
  • De contactgeschiedenis met omwonenden of belanghebbenden wordt vastgelegd tot herleidbare één op één (chat) gesprekken.

4 – Omgevingsrisico’s helder in beeld

Dialog geeft helder inzicht in de risico’s vanuit de omgeving tijdens de bouw en wat de gewenste oplossing plus, eventueel, jouw ingeschatte kosten daarvoor zijn.

5 – Efficiënte samenwerking

Werken in één tool creëert efficiëntere samenwerking door:

  • Tijdsbesparing in overdracht naar vervangende collega’s;
  • Tijdsbesparing in rapportage en rapportering naar collega’s buiten het team omgevingsmanagement en communicatie;
  • Geen tijd meer kwijt te zijn aan andere vormen van communiceren in het team omgevingsmanagement en communicatie door samenwerking binnen één tool.

6 – Duidelijkheid naar de omgeving

Iedereen heeft dezelfde actuele waarheid. Dit maakt aanpak en informatie betrouwbaar, eerlijk en duidelijk. Daarnaast zorgt het ook voor kwalitatief beter omgevingsmanagement en dus ook een hogere omgevingstevredenheid.

7 – Meerdere Bouwapps aan één Dialog

Het is mogelijk om meerdere Bouwapps te koppelen aan één Dialog-omgeving en daarmee geautomatiseerd informatie op de juiste plek te verwerken, van helikopterview naar detailniveau. Alles komt samen op die ene plek.

8 – Meetbare resultaten en afspraken

Dialog biedt bewijsbare prestatie-indicatoren op meerdere vlakken, waardoor je snel inzicht krijgt in wat er moet gebeuren en waar het goed gaat.

9 – Korte overdrachtstijd

Dialog biedt tijdsbesparing in overdracht en administratieve last, ook intern met meerdere bewezen integraties als Mail, ArcGis, Relatics en Sharepoint. Zo komt de juiste informatie uit omgevingsmanagement ook bij de juiste mensen verder in het project terecht.

Dus als je de volgende keer een slimme communicatieadviseur in de arm neemt, die graag Dialog en De BouwApp in het communicatieplan opneemt, dan is dit de reden en bespaar je dus juist geld. Hoe groter het team, hoe groter de efficiëntie behoefte en hoe lager de kosten. Des te eerder je Dialog en De BouwApp terugverdient.

Digitale participatie

Wist je trouwens dat dit proces ook zo laagdrempelig en efficiënt opgezet kan worden voor participatie? Waardoor je dus wel door de bomen het bos blijft zien en een hele brede groep kunt betrekken in je (burger)participatie? Probeer gerust de gratis trial van Dialog!

Dit artikel is een samenwerking tussen Dialog en bouwenzondergedoe.nl.

Interessant artikel? Delen mag!

downloads

Met wie krijg je te maken tijdens je project?

9 contentrubrieken die je kunt gebruiken voor je projectsite

Gratis inhaakkalender 2024 voor de bouw- en infrasector

onze diensten

Meer informatie?

Neem contact op met ons voor meer informatie