Hoe dragen webcams en timelapsevideo’s bij aan de positieve beleving van je project?

Hoe dragen webcams en timelapsevideo’s bij aan de positieve beleving van je project?

Bouwprojecten trekken, zeker in binnenstedelijk gebied, de aandacht. Er zijn veel mensen die de bouwprojecten in hun buurt met interesse volgen. Bijvoorbeeld omdat ze geïnteresseerd zijn in de bouw, dit soort werkzaamheden niet iedere dag om de hoek plaatsvindt of omdat ze hinder ervaren. Een webcam en/of timelapsevideo’s kan bijdragen aan de positieve beleving van je project.

Need-to-know communicatie

Natuurlijk communiceer je over de over planning van de werkzaamheden en bijbehorende hinder (need-to-know informatie). Maar laten we eerlijk zijn, dat zijn niet de leukste berichten. Toch is de bouwplaats een indrukwekkende locatie, waar aan iets moois gewerkt wordt en vakmanschap getoond wordt. En dat kun je ook laten zien!

Nice-to-know communicatie

Door ook de bijzondere, indrukwekkende of unieke aspecten van de bouw te laten zien aan je projectomgeving, draag je bij aan de positieve beleving van je project. Een mooi voorbeeld daarvan is een webcam (met daar op volgend timelapsevideo’s) (nice-to-know). Die trekken doorgaans veel kijkers.

Een webcam is mooie manier om mensen op een laagdrempelige manier te laten zien waar je je als aannemer of projectorganisatie iedere dag voor inzet. Op wat voor postzegel je je project realiseert. En hoe complex dat eigenlijk is.

Zo begrijpt je projectomgeving beter waar de hinder vandaan komt, wat zorgt voor begrip en acceptatie. En dat zorgt weer dat jij kunt bouwen zonder gedoe met je omgeving.

Webcam project: een voorbeeld

De vernieuwing van Sport- en evementencomplex Merwestein in Nieuwegein wordt met twee webcam’s vastgelegd. Iedere week volgt daaruit een timelapsevideo: een video waarin de foto’s die de webcam periodiek maakt versneld worden afgespeeld. Nu de werkzaamheden in Nieuwegein steeds meer naar buiten verplaatsen, worden de webcam en timelapsevideo’s steeds interessanter om te volgen.

Op onderstaande timelapsevideo zie je dat er links gewerkt wordt aan een tijdelijke entree. In de zomer wordt deze in gebruik genomen en starten de werkzaamheden aan de bestaande entree. Dan is er dus nog meer te zien op deze webcam!

Meer lezen over het positieve effect van beeldmateriaal voor je project? Check deze blog!

Interessant artikel? Delen mag!

downloads

Met wie krijg je te maken tijdens je project?

9 contentrubrieken die je kunt gebruiken voor je projectsite

Gratis inhaakkalender 2024 voor de bouw- en infrasector

onze diensten

Meer informatie?

Neem contact op met ons voor meer informatie