Veiligheid op en rond de bouwplaats, onze rol in de energietransitie en het enthousiasme voor de bouwsector delen, het zijn de drie onderwerpen die terugkomen in het nieuwe lesprogramma van WarmtelinQ. Het lesprogramma is onderdeel van de communicatiestrategie van het infraproject dat aangelegd wordt in Zuid-Holland.
Lesprogramma WarmtelinQ
Samen met Milieueducatie van de Gemeente Den Haag en de aannemer ontwikkelden we een lesprogramma om scholieren (bovenbouw basisschool en onderbouw middelbare school):
- 🦺 Bewust te maken van de gevaren op en rond de WarmtelinQ-bouwplaatsen die ze tegenkomen tussen school en huis 🚛🏗️🚧;
- ♻️ Meer te vertellen over de energietransitie en de manieren om van het gas af te komen;
- 👷🏼 Te laten zien hoe divers de bouwsector is en met hoeveel verschillende opleidingen en achtergronden je altijd een mooie rol kunt vervullen, technisch of niet.
Tovision vertaalde onze gedachten en schetsen naar prachtig vormgegeven praat- en spotkaarten.
Theorie en praktijk
Het lesprogramma bestaat uit een ‘praatplaat’ met allerlei video’s en een duidelijk verhaal in de klas en daarna een bezoek aan de bouwplaats. Daar komen de theorie en de praktijk samen via zogenaamde spotkaarten. De eerste scholen tonen al interesse in het lesprogramma.
WarmtelinQ
Nederland werkt hard aan een duurzame toekomst met als doel om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Een belangrijke stap hierin is de aanleg van het warmtetransportnetwerk WarmtelinQ – een project van Gasunie – in Zuid-Holland. WarmtelinQ zorgt voor een betrouwbare, duurzame en toekomstbestendige warmtevoorziening. Verschillende energiebronnen kunnen op het netwerk worden aangesloten, zoals de warmte die vrijkomt tijdens industriële processen in de Rotterdamse haven. Warmte die anders verloren gaat, wordt dan hergebruikt om 120.000 huizen en bedrijven in Zuid-Holland duurzaam te verwarmen. Dit betekent minder gasverbruik en een jaarlijkse CO2-reductie van 180.000 ton.